Αίγυπτος: Νέα τραγωδία στο Νείλο με 14 νεκρούς

0
9

 

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, στο ναυάγιο ενός πορθμείου που εκτελούσε δρομολόγια χωρίς άδεια, ανέφεραν την Παρασκευή επίσημες πηγές.

Η τραγωδία συνέβη τη νύχτα και τα 14 πτώματα ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης που εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στην επαρχία Καφρ αλ-Σέιχ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, διευκρινίζοντας πως στο πορθμείο φέρεται να επέβαιναν 17 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Αλ-Σάγεντ Νασρ, το σκάφος λειτουργούσε χωρίς άδεια και δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά επιβατών.

Πριν από πέντε μήνες, 36 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου και ενός σκάφους αναψυχής στον Νείλο, Μετά από το συγκεκριμένο δυστύχημα η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει «την πειθαρχία» στις ποτάμιες οδούς.

Οι αρχές απαγόρευσαν τα μεγάφωνα στα σκάφη που χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές γιορτές και στα πορθμεία που μεταφέρουν επιβάτες. Αποφάσισε επίσης να μην κατασκευάσει νέα αγκυροβόλια κατά μήκος του ποταμού.

Τα συγκοινωνιακά ατυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο και αποδίδονται κυρίως σε προβλήματα συντήρησης και σε αμέλεια.

Ο Νείλος, που διασχίζει την Αίγυπτο από τον βορρά στον νότο, δέχεται φορτηγά πλοία, αλιευτικά και σκάφη αναψυχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here