Αιχμές Πανούση: Εσχάτη προδοσία από τον Βαρουφάκη

0
2

Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφήνει αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει πως: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Ο ίδιος στη συνέντευξη του προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως «διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας», ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως «θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό».

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη σημειώνει ότι «έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται».

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα».

Η μεγαλύτερη ενόχληση του όπως λέει, είναι ότι κάποιοι εκ των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας:

«Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, «έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι». Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ…. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here