Αισιόδοξος για την πορεία της Ευρωζώνης ο Μοσκοβισί

0
4

 

Βέβαιος ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας δεν πρόκειται να μεταβάλλει τις προοπτικές ανάκαμψης της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε σε μία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, παρά την αναταραχή στις αγορές» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν τα κατάλληλα όπλα προκειμένου να διαφυλάξουν την παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά στην ΕΚΤ, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, παρά την επιβράδυνση της Κίνας και την κατάρρευση του πετρελαίου.

Πάντως, αναγνώρισε ότι υπάρχουν παράγοντες, τους οποίους η Κομισιόν θα πρέπει να συνυπολογίσει, καθώς όπως εξήγησε, τα προβλήματα στην Κίνα επιφέρουν έντονη αβεβαιότητα διεθνώς.

Ειδική μνεία έκανε και στους κινδύνους από την προσφυγική κρίση, λόγω της παραβίασης της συνθήκης Σένγκεν, ενώ όσον αφορά στη Μ. Βρετανία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για άμεση συμφωνία έως τον Φεβρουάριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here