Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Τσακαλώτος

 

Την αισιοδοξία του ότι ή αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος άσκησε έντονη κριτική στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι κρατά μία σκληρή στάση, τόσο προς την Ελλάδα, ζητώντας περισσότερα μέτρα, όσο και προς την Ευρώπη, για να δει συνολικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εξέφρασε «έντονη ανησυχία» για το γεγονός ότι «οι θεσμοί ήρθαν στην Ελλάδα από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου, διέκοψαν για δέκα ημέρες, έχει περάσει, ήδη, μήνας από την αναχώρησή τους και δεν έχουν επανέλθει».

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίο το ΔΝΤ ζητεί πολύ περισσότερα μέτρα, συγκριτικά με αυτά που είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι κατά την υπογραφή του μνημονίου, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τότε και «δεν υπάρχει οικονομολόγος που να υποστηρίζει ότι πήγαμε χειρότερα από τις προβλέψεις, οπότε το λογικό θα ήταν να μιλούσαμε για λιγότερα μέτρα».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην απαίτηση του ΔΝΤ για μείωση των σημερινών συντάξεων, τόνισε ότι δεν μπορούν να μειωθούν συντάξεις γιατί στην Ελλάδα παίζουν το ρόλο βασικού οικογενειακού εισοδήματος και έχουν, ήδη, περικοπεί έντεκα φορές, τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*