Ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης

0
4

 

 

Στη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις συμφωνεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ και, συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι: «Ο κ. Αλεξιάδης, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα εξής:
α) Οι δωρεές από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρόκειται να έχουν απαλλαγή από το ΦΠΑ,
β) Αναφορικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου θα συγκροτηθεί ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο,
γ) Μετά την αξιολόγηση θα τεθεί σε προτεραιότητα το θέμα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.
δ) Συμφώνησε στη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού».

Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων, ιδίως όταν αυτή η δυνατότητα παρέχεται ήδη στα φυσικά πρόσωπα και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι με αυτό το μέτρο οι επιχειρηματίες αποκτούν τη δυνατότητα να υποδείξουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Κορκίδης πρότεινε ο ακατάσχετος λογαριασμός της επιχείρησης να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος με το τερματικό μηχάνημα καρτών POS λογαριασμού της επιχείρησης, προκειμένου ταυτόχρονα να διαδοθεί η χρήση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here