Άκουσα ξανά τη φωνή του!

0
12
Ï Ðñùèõðïõñãüò Êþóôáò ÊáñáìáíëÞò êÜíåé äçëþóåéò óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ ó÷åôéêÜ ãéá ôçí ðñüôáóç ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò ãéá ôçí Üñóç ôçò åðéôÞñçóçò ôçò ÅëëçíéêÞò Ïéêïíïìßáò , ÔåôÜñôç 16 ÌáÀïõ 2007.

 

Είχα να ακούσω τη φωνή του από το 2009.

Την είχα σχεδόν ξεχάσει.

Από τη Ραφήνα, το Μπαϊρακτάρη και τα «ορεινά» της Βουλής, από όπου ψήφιζε «ναι, σε όλα», παρακολουθούσε όλα τα σημεία και τα τέρατα που γίνονταν στη χώρα μας, τη χώρα που είχε κυβερνήσει και είχε εγκαταλείψει στα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και στους «τζιχαντιστές» Ευρωπαίους «εταίρους» μας.

Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, 3,5 εκατομμύρια επαίτες οικογενειάρχες, εκατοντάδες χιλιάδες φαλιρισμένοι επιχειρηματίες, εκατοντάδες χιλιάδες ρημαγμένοι αγρότες, δύο εκατομμύρια ρημαγμένοι συνταξιούχοι, χιλιάδες αυτόχειρες…

Όμως το στόμα του δεν το άνοιξε ο Κώστας Καραμανλής και αφού δεν το άνοιξε, κουβέντα δεν είπε για το δράμα το λαού μας!

Αλλά ούτε και ένα μικρό γραπτό μήνυμα δεν καταδέχτηκε να στείλει, όλα αυτά τα χρόνια, στους γονείς των παιδιών που λιποθυμούσαν στο σχολείο από την πείνα, πατέρας και ο ίδιος δύο μικρών παιδιών!

Το Πάσχα ήρθε και ξέσκασε στα περίχωρα της Μονεμβάσιας σε ένα ξενοδοχείο υπερπολυτελείας, του οποίου, όπως ακούγεται έχει τη συνιδιοκτησία μαζί με το Σγαρδέλη τον πρώην γενικό διευθυντή της ΝΔ.

Ήρθε και στην Ελίκα, το χωριό όπου είμαι μόνιμα εγκατεστημένη εδώ και ένα χρόνο. Ήρθε στη χασαποταβέρνα του χωριού και ευφράνθηκε τα κοκορέτσια, τις γουρουνοπούλες και τις χορτόπιτες της Λυγερής…

Δυστυχώς, το έμαθα την επομένη.

Αν το είχα μάθει την ώρα της «δράσης» του πρώην πρωθυπουργού στην ταβέρνα, θα είχα πάει εκεί και θα του είχα πει:

«Εσείς καλά τρώτε απόψε εδώ στα μέρη μας. Γνωρίζετε μήπως πόσοι Έλληνες τρώνε αυτή τη στιγμή όπως ακριβώς τρώτε εσείς»;

Άκουσα ξανά τη φωνή του μετά από έξι χρόνια στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα…

Κόρακας (με το συμπάθιο) κοράκου βγάζει το μάτι;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροWSJ: Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και τι θα γίνει με το κούρεμα καταθέσεων;
Επόμενο άρθρο«Το δημοψήφισμα θα κρίνει τη στάση της Γερμανίας»
Η Ντίνα Εξάρχου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1975 που είναι δημοσιογράφος έχει εργαστεί σε πέντε εφημερίδες, τρία περιοδικά και στο MEGA CHANNEL στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων. Από το 1985 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1999 ως το 2003 ήταν μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία: Μία συλλογή ποιημάτων, δύο συλλογές διηγημάτων και δύο μυθιστορήματα. Στοιχεία για τα έργα της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.dinaexarchou.gr Από το 1978 είναι παντρεμένη με τον Λάκωνα αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού Γιάννη Τσιγκούνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here