Ακρωτηριάστηκε αγόρι 5 ετών σε παιδική χαρά

0
3

 

Ένα αγόρι μόλις 5 ετών ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά στα Γιάννενα, όταν μπλόκαρε ο αντίχειράς του σε τσουλήθρα.

Το παιδάκι βρισκόταν στο Πάρκο Κουραμπά της πόλης με τους γονείς του, που αμέσως το μετέφρεαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση από τους γιατρούς της Ορθοπεδικής, οι οποίοι του επανασυγκόλησαν τον αντίχειρα και τώρα περιμένουν με αγωνία την αντίδραση του οργανισμού του. «Η περίπτωση είναι δύσκολη και τα επόμενα 2ωρα καθορστικά», όπως αναφέρουν.

Η παιδική χαρά ήταν καινούργια , όμως υπήρχε κακοτεχνία στην τσουλήθρα.

Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά ήταν έργο που είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και, μάλιστα, με προϋπολογισμό που έφτανε τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Στο έργο προβλεπόταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές. Προδιαγραφές που άλλωστε επιβάλλονται από τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οριστική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει γίνει, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας δεκαπέντε μηνών.

Είναι άγνωστο, αν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου, όπως επίσης και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε σε λειτουργία.

Η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τα αρμόδια υπουργεία να έχουν ήδη αποστείλει θετικές γνωμοδοτήσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πλήθος προβλημάτων σε ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει καλά καλά και για κινδύνους που κρύβει για τα παιδάκια.

Οι ξύλινες σανίδες σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει, βίδες που έχουν τοποθετηθεί είναι εκτεθειμένες, μέταλλα έχουν ήδη σκουριάσει, καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες βρίσκονται δίπλα σε παιχνίδια.

Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here