Ακυρώθηκε συνέδριο λόγω…. Πανούση

0
11

 

Μετατέθηκε για τα τέλη Ιανουαρίου συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον σχολικό εκφοβισμό λόγω διαφωνιών στο πρόσωπο του κεντρικού ομιλητή που επρόκειτο να είναι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Στο συνέδριο θα μιλήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το συνέδριο «είχε αποφασιστεί ομόφωνα ήδη από το καλοκαίρι να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Γ. Πανούσης».

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης αμφισβήτησε τον προγραμματισμό αυτό, λέγοντας ότι «δεν είχαμε καταλήξει στον κ.Πανούση, ως κεντρικό ομιλητή, αλλά ήταν μία από τις προτάσεις, που εξετάστηκαν, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και οι δύο είναι καλοί γνώστες του θέματος του σχολικού εκφοβισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 10 Νοεμβρίου, σε συνάντηση εκπροσώπων των συνδιοργανωτών για την επίλυση οργανωτικών θεμάτων του συνεδρίου, «απροσδοκήτως, τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, με την επίκληση μη ακαδημαϊκών κριτηρίων, έθεσαν ζήτημα συμμετοχής του κ. Πανούση, ζητώντας τη διαγραφή του από τον κατάλογο των εισηγητών, αν και όπως προαναφέρθηκε, είχε αποφασιστεί ομόφωνα και είχε ανακοινωθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η συμμετοχή του».

Ο κ.Ανανιάδης ανέφερε ότι «επέμεναν ότι έπρεπε να είναι κεντρικός ομιλητής, κάτι που προσωπικά δεν δέχομαι».

Διευκρίνισε δε ότι «δεν τέθηκε θέμα συμμετοχής του κ.Πανούση, αλλά η διαφωνία αφορούσε στο να είναι ο κεντρικός ομιλητής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here