Αλ. Μητρόπουλος: Είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών

0
6

Ως «μάχη των μαχών» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την Κομισιόν ότι η πρόταση της Ελλάδας είναι μια «καλή βάση για πρόοδο».

«Ότι πάμε καλά σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών» σημείωσε. «Από την πλευρά τους αυτό σημαίνει ότι μετακινούμαστε εμείς στις προτάσεις των δανειστών και φαίνεται αυτό θα τους ικανοποιήσει», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε μάλιστα ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις συνέπειες της ρήξης, ο έντιμος συμβιβασμός είναι ο στόχος».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση και συγκεκριμένα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για έμμεση μείωση συντάξεων.

«Πρόκειται για μέτρα», συνέχισε «που είναι στην κατεύθυνση του ίδιου προγράμματος που επεβλήθη στη χώρα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει εκλεγεί για να διαγράψει χρέος, για να καταργήσει το μνημόνιο, για να πάρει πακέτο επανεκκίνησης και για να μεταφέρει την άποψη του λαού ότι το μνημόνιο που παρουσιάστηκε ως θεραπεία αποδείχθηκε μέχρι τώρα η απόλυτη καταστροφή», είπε.

«Το επικίνδυνο είναι, κι εκεί θα δώσει μάχη ο Πρωθυπουργός, να μην του μετακυλήσουν οι εταίροι την ιδιοκτησία του παλιού μνημονίου», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here