Αλ. Μητρόπουλος: «Όχι» σε εκλογές και συνέδριο

0
9

Να μην προχωρήσει σε εκλογές γιατί θα είναι προς βλάβην του, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση. Ούτε συνέδριο πρέπει να γίνει, καθώς θα πρόκειται για αυτοαναίρεση. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει σαφείς υπερκομματικές πρωτοβουλίες, με πρόσωπα ειδικού κοινωνικού και επιστημονικού κύρους. Όσοι συστήνουν στον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε εκλογές, είναι προς βλάβην του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα και αν θα τα ψηφίσει, ο ίδιος απέφυγε επιμελώς να αποκαλύψει τις προθέσεις του, ωστόσο αναφέρθηκε εκτενώς στις συνέπειες της συμφωνίας που επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση.

«Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία. Καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί» τόνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα μανιφέστο ακραίου θατσερικού νεοφιλελευθερισμού, το οποίο δεν τόλμησε να εφαρμόσει ούτε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. «Πρόκειται για το πιο ακραίο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, ότι πιο σφοδρό για κυρίαρχο κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Απαιτείται ένα πρόγραμμα γέφυρα, προκειμένου να συμπέσουμε με την αλλαγή στον ευρωπαϊκό νότο, ώστε να επιδιώξουμε καλύτερες συνθήκες».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας… Μετά την αποτυχία της 20ης Φεβρουαρίου και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν κοιτάς πως να βγεις εσύ καθαρός, αλλά πως με υπερβατικές διεργασίες να σώσεις τον λαό σου» τόνισε.

Σημείωσε, τέλος, ότι «με πρωταρχικό τον Πρωθυπουργό, πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση υπερβατικών προσώπων για να διαπραγματευόμαστε συνεχώς με τους δανειστές και να διασώσουμε ότι μπορούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here