Αλ.Τσίπρας: Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο

0
11

 

Την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο κ. Τσίπρας κατέκρινε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που έριξαν το κάρο από την κορυφή στους πρόποδες τώρα κάθονται στη γαλαρία και κάνουν κριτική σε αυτούς που προσπαθούν να το ανεβάσουν ξανά».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στόχος πλέον είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της πατρίδας «μετά από αυτήν την πολύχρονη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, είπε ότι κύριο μέλημα ήταν η προστασία των αδυνάμων.

«Είμαι ευτυχής να πω ότι προστατεύτηκε το 60% δηλαδή όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο άρα προστατεύεται η λαική κατοικία και ταυτόχρονα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι στις κρίσιμες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου που είναι να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα.

«Στα μεγάλα θέματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε διαφορές», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Επειδή διάφορα ακούγονται, είναι σαφές ότι οι θέσεις μας πάνω στα ζητήματα που σχετίζονται με την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων είναι δεδομένες και δεν αλλάζουν, όχι γιατί αυτό είναι μία εμμονή μας, αλλά γιατί οι θέσεις αυτές στηρίζονται στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here