Αλαλούμ με τις δικαστικές αίθουσες – Ρουπακιάς: Είμαι της Χρυσής Αυγής

0
3

 

Μαζί εκδικάζονταν το πρωί υποθέσεις στις αίθουσες φυλακών Κορυδαλλού έπειτα από μπέρδεμα που προκλήθηκε το πρωί, κατά το οποίο ο Παναγώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση κάθισαν πλάι πλάι με τους κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής.

Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση στην αίθουσα με τους κατηγορούμενους και από τις δυο υποθέσεις να κοιτάζονται αμήχανα αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα. Πρώτη ανέβηκε στην Έδρα η σύνθεση που δικάζει την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού ώστε να δώσει έναρξη της διαδικασίας και ακολούθως διακοπή της για να μεταφερθούν οι κατηγορούμενοι στη διπλανή αίθουσα.

Μόλις άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε αστυνομικός, ο οδηγός του περιπολικού που μετέφερε στο Τμήμα, το μοιραίο βράδυ, τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Πρόκειται για τον 18ο μάρτυρα που εξετάζεται από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, ο οποίος κλήθηκε καθώς, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του, δεν μπορούσε να βρεθεί στο δικαστήριο ο συνάδελφος του αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είχε ξεκινήσει να καταθέτει τον Ιανουάριο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά ο οποίος, όπως είπε ο αστυνομικός, δεν αντιστάθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορέιο. «Ήταν ήρεμος και κάπνιζε».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν ρώτησαν τον δράστη γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας». Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων, ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, απάντησε «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

Έπειτα από διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου ο μάρτυρας απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Ο Ρουπακιάς επί λέξει μάς είπε «είμαι της Χρυσής Αυγής»». Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε ότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία. Επεσήμανε ωστόσο πως δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι τέτοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here