Αλβανία: Μόνο το 2015 κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 10 δισ ευρώ

0
9

 

«Μόνο το 2015, η αξία της ποσότητας των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, κατασχέθηκαν ακίνητα αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

«Όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, ξεκινήσαμε με την ίδια την αστυνομία» είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στη «Νew Εurope».

Σχολιάζοντας τις προκλήσεις της Αλβανίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αναφέρει ότι οι προκλήσεις είναι εσωτερικές αλλά και εξωτερικές.

«Σήμερα, μαζί με την ΕΕ, και η Αλβανία αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρές προκλήσεις, όπως την κρίση των προσφύγων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» ανέφερε.

«Δεν υπερβάλλω, όταν λέω ότι αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, έχουμε τις δικές μας εσωτερικές προκλήσεις, όπως η πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όσον αφορά το θέμα της στρατολόγησης Αλβανών τζιχαντιστών από Αλβανία και Κόσοβο, ο υπουργός δήλωσε ότι η χώρα του «συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Κοσόβου» και ότι «έχουμε δημιουργήσει κοινές ομάδες έρευνας».

«Στη χώρα μας έχουμε λάβει επίσης πρόσθετα μέτρα, όπως η δημιουργία περιφερειακών κέντρων που -μεταξύ άλλων- προωθούν μια μέτρια ερμηνεία της θρησκείας» δήλωσε ο κ. Ταχίρι.

Πρόσθεσε δε, ότι «αυτά τα κέντρα έχουν κρατήσει τους νέους μακριά από τα ριζοσπαστικά στοιχεία. Το 2015, για παράδειγμα, το ποσοστό των Αλβανών, οι οποίοι εντάχθηκαν στο ISIS, ήταν μηδέν».

Σχολιάζοντας το προσφυγικό ανέφερε ότι «έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα τεθεί σε δράση, εάν χρειαστεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πειστικές ενδείξεις ότι οι πρόσφυγες θα επιλέξουν να περάσουν από την Αλβανία, αλλά αν αυτό συμβεί είμαστε προετοιμασμένοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here