Αλεξιάδης: Από Δευτέρα ο έλεγχος των καταθετών της Ελβετίας

0
10

 

Από τη Δευτέρα ξεκινάει ο έλεγχος της λίστας με τους Έλληνες καταθέτες ελβετικής τράπεζας που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι η λίστα θα αξιολογηθεί και θα ελεγχθεί αμέσως από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ότι «δεν θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι» όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ.

«Θα αξιολογηθεί η λίστα, θα γίνει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Θα υπάρχει συνεργασία όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης για να έχουμε αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανοίξουν τους εν λόγω λογαριασμούς «και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω». Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα βγουν και άλλα ονόματα, συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έλαβε από τη φορολογική διοίκηση του γερμανικού κρατιδίου λίστα με 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here