Αλεξιάδης: Από Ιούνιο το αφορολόγητο με κάρτα

 

Τη χρήση «πλαστικού χρήματος» αυτή τη φορά από τον Ιούνιο προανήγγειλε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε συνέντευξη του στο σαϊτ της Huffington Post ο υπουργός ανέφερε πως η χρήση «πλαστικού χρήματος» θα νομοθετηθεί τελικά τον Ιούνιο και θα συνδέσει το αφορολόγητο με τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου και στις εξαιρέσεις από την υποχρέωση κάλυψης του αφορολογήτου με δαπάνες πληρωθείσες μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής ή «πλαστικού χρήματος» διευκρινίζοντας ότι: «Δεν μπορούμε να βάλουμε έναν άνθρωπο που είναι 75-80 χρονών να κάνει συναλλαγές μέσω διαδικτύου και πιστωτικής κάρτας. Εκεί λοιπόν πρέπει να δώσουμε ένα άλλο κίνητρο και αυτό που για παράδειγμα εξετάζουμε είναι να βάλουμε λαχνούς για συμμετοχή σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχει το δημόσιο προς κλήρωση. Αντιγράφουμε αυτά που έκαναν άλλες χώρες. Κάποια άλλα μέτρα θα είναι υποχρεωτικά: θα εξαιρέσουμε τα νησιά που δεν έχουν ούτε ATM ή τους μικρούς οικισμούς, πάνω από ένα υψόμετρο και με ελάχιστους κατοίκους».

Σχετικά με τους φορολογούμενους που θα εξαιρεθούν από το μέτρο της διασύνδεσης του αφορολογήτου με τη χρήση «πλαστικού χρήματος» ο Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι θα τεθεί όριο ηλικίας πάνω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση των καρτών για την κάλυψη του αφορολογήτου. «Αναγκαστικά θα πρέπει να βάλουμε ένα όριο. Το όριο που σκεφτόμαστε να βάλουμε είναι ότι όσοι γεννήθηκαν από μια ημερομηνία και πριν θα εξαιρούνται του μέτρου. Δεν θα πούμε μια ηλικία που θα αλλάζει κάθε χρόνο και θα μπερδευόμαστε…», πρόσθεσε.

Περαιτέρω, ο υπουργός συνέδεσε την επιτυχία του μέτρου της επέκτασης του «πλαστικού χρήματος» σε περισσότερες συναλλαγές με την προθυμία των Τραπεζών να βοηθήσουν. «Η επέκταση του πλαστικού χρήματος θα μειώσει έμμεσα τη φοροδιαφυγή και θα μας λύσει και πολλά προβλήματα. Για να πετύχουμε πρέπει να βοηθήσουν οι Τράπεζες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code