Αλεξιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μόνιμα capital controls

0
3

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εφαρμογής του σχεδίου για μόνιμα capital controls σε μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους ο Τρύφων Αλεξιάδης.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρώτος στόχος είναι η επέκταση του πλαστικού χρήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιδιώκεται μείωση μισθών και συντάξεων.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο οφέλη θα υπάρξουν» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα ενός μισθωτού, ο οποίος ενώ παίρνει μισθό 1.000 ευρώ, μέσα σε ένα μήνα θα μπορεί να καταναλώσει περισσότερα από τα 1.000 ευρώ, μέσω της κάρτας του.

Επίσης, ανέφερε πως θα δημιουργηθεί επιχειρηματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος. Στις σκέψεις είναι και η σύνδεση της έναρξης επιχείρησης από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας, διευκρινίζοντας ότι για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό.

Προανήγγειλε, τέλος, αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι «προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να τη μειώσουμε προς τα κάτω», ενώ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι το αργότερο μεθαύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here