Αλεξιάδης: Δεν έχουν ελεγχθεί ούτε 150 από τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ

Γράφει: aixmi

Από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη, μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε μάλιστα ότι στο τέλος του χρόνου η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται και σημείωσε ότι από την αρχή που πήγε η λίστα στο ΣΔΟΕ είχε τη μορφή εισαγγελικής παραγγελίας.

Στη συνέχεια ο ίδιος αποκάλυψε ότι από τα 24.710 εμβάσματα προς το εξωτερικό για την περίοδο 2009-2010-2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, για να προσθέσει ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».

Αναφορικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι κάτι που εξετάζεται.

Tέλος, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι όποιος πολίτης επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα, από αυτά που είχε αποσύρει επειδή φοβόταν, «δεν έχει κανένα πρόβλημα» και υπογράμμισε πως το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μία διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.

«Αν κάποιος, το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ αλλά έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και δέκα χρόνια πίσω» επεσήμανε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Τάκης Π λέει:

    Τελικά αυτός ο Τσίπρας δεν είπε ούτε μια αλήθεια. Τόσο αριστερός δε γινόταν!


Αφήστε το σχόλιο σας

*