Αλεξιάδης: ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα στο εξωτερικό ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στα σχολεία

0
3

 

Λίστα με φορολογικά ισοδύναμα έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ανέφερε ως ένα από αυτά την επιβολή ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι έρχεται διάταξη με την οποία θα προστατεύονται νομικά οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Για το θέμα των 100 δόσεων ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η αλλαγή που γίνεται είναι ότι χάνεται η ρύθμιση για όσους δεν πληρώσουν κάποια άλλη φορολογική υποχρέωση.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις είναι πολλές, όπως φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, θα επανεξεταστεί το θέμα. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μείωση των δόσεων για όσους μπορούν να πληρώσουν.

Επίσης, ο κύριος Αλεξιάδης είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της παραγραφής σημαντικών φορολογικών υποθέσεων, όπως η λίστα Λαγκάρντ.

«Οι έλεγχοι στις λίστες αποδίδουν καθώς κάθε μια φέρνει κατά μέσο όρο έσοδα 600.000 ευρώ», φέρεται να είπε.

Ακόμη, επισήμανε ότι θα έρθει σύντομα στη Βουλή το σχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων όπου θα προβλέπει απαλλαγή από τη φοροδιαφυγή, αλλά όχι απαλλαγή από λαθρεμπόριο ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ του 2015 είπε ότι θα είναι ο,τι και ο ΕΝΦΙΑ του 2014 και «σε κάποιες μόνο πολύ μικρές κατηγορίες θα έχουμε αλλαγή», ενώ πρόσθεσε ότι το πολύ μέχρι 15/10 θα ανεβούν τα εκκαθαριστικά.

Για το θέμα του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τέλος,  ο κ. Αλεξιάδης είπε πως είναι κάτι που το υπουργείο Οικονομικών το δεσμεύτηκε  και κανείς δεν θα εξαιρεθεί από αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here