Αλέξης Τσίπρας: Βάλαμε την πατρίδα πάνω από το κόμμα

1
3
77ç ÄÅÈ - ÏÌÉËÉÁ ÊÏ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÅ ÐÁÑÁÃÙÃÉÊÏÕÓ ÖÏÑÅÉÓ ÔÇÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ

Βάλαμε την πατρίδα πάνω από το κόμμα, κάναμε συμβιβασμό και όποιος νομίζει ότι θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη συμφωνία, ας έρθει να μας το πει, δήλωσε μεταξύ άλλων από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πάλη την οποία έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έθεσε – για πρώτη φορά με τόση ένταση – σε αμφισβήτηση τα δόγματα της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, με τα οποία η Ευρώπη αντιμετώπισε την οικονομική κρίση από το 2008 μέχρι σήμερα.

Οι χαμηλότεροι δημοσιονομικοί στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα έτη θα φέρουν εξοικονόμηση πόρων 20 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων επενδύσεων, ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης έως και 83 δισ. σε βάθος τριετίας από τον ESM «κλείνει τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

«Συγκρούονται οι αντιλήψεις του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος από τη μία πλευρά και της Ελλάδας που παράγει και αγωνίζεται από την άλλη».

Θέλουμε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους, η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν από τον εαυτό τους και σημείωσε ότι «κάποιοι κραύγαζαν ότι έχουμε κρυφό σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και τώρα που διαψεύστηκαν, δεν μιλούν για τον εαυτό τους κι έφτασαν να συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το προεκλογικό του πρόγραμμα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Kοινός πολιτικός απατεώνας ερχόμενος από το παρελθόν κι ας είναι μόλις 41 χρονών. Ο τρόπος σκέψης του και αυτός που ενεργεί τον δείχνουν σαν να είναι της εποχής Μαυρογυαλούρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here