Αλεξιάδης: Δεν καταργείται το ΣΔΟΕ

0
4

 

  Tο ΣΔΟΕ ούτε καταργείται, ούτε αποδυναμώνεται, ούτε πρόκειται να παραγραφούν οι υποθέσεις του, διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου καθώς και 500 υπαλλήλων και 3.500 υποθέσεων, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η κριτική που ασκείται από διάφορες πλευρές, κυρίως από τους κόλπους των εφοριακών, είναι ότι μετά την μεταφορά 3.500 υποθέσεων στη ΓΓΔΕ, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, οι υπόλοιπες υποθέσεις του ΣΔΟΕ θα μετατραπούν σε πληροφοριακά δελτία.

«Δεν θα ελεγχθούν οι υποθέσεις από εξωγήινους, εφοριακοί και τελωνειακοί τις ήλεγχαν , το ίδιο θα συμβεί και τώρα» υποστήριξε ο υπουργός δίνοντας διευκρινίσεις για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Όπως είπε:

Σήμερα το ΣΔΟΕ έχει ανοιχτές 38.000 υποθέσεις, οι οποίες αφορούν 1.300.000 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων.

Με τα σημερινά δεδομένα, 11.500 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, θα παραγράφονταν στις 31-12-2015 κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του χρόνου παραγραφής των υποθέσεων αυτών κατά ένα έτος

Από το σύνολο των υποθέσεων, 3.500 πρόκειται να μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ.

Οι υποθέσεις οι οποίες θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ, θα αποφασιστεί με νομοθετική διάταξη την οποία θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, τι θα γίνουν.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τις υποθέσεις αυτές να τις «τρέξει» το ΣΔΟΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here