Αλεξιάδης: Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία

0
3

 

Για την αύξηση των έμμεσων φόρων μίλησε -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Fm». λέγοντας πως «θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση και θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Περιμένετε λίγο ακόμη, διότι η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι στον καφέ θα έχουμε μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια ή στην μπύρα θα έχουμε πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες«.

Επίσης σημείωσε πως «το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα και θα ξεκινήσει αύριο και μεθαύριο στις Επιτροπές της Βουλής, Σάββατο και Κυριακή πάει στην Ολομέλεια», ενώ πρόσθεσε πως «απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόφτης θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία. Υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία«.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα πρόσθεσε «όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε «πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα». Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τότε, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε».

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου υπογράμμισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Δεν είμαστε χαρούμενοι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν ακόμη περισσότερα«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here