Αλεξιάδης: Σε 3 διμηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος – Επιπλέον φόρος στη βενζίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
19

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Mega, προέτρεψε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν να υποβάλουν την δήλωσή τους και να μην αφήσουν να εκπνεύσει η προθεσμία, η οποία είναι έως 30 Ιουνίου. «Παράκληση, να πάνε όλοι και να τρέξουνε, γιατί βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία καθυστέρηση, ενώ στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ο στόχος που έχουμε είναι η 30η Ιουνίου και θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, μόνο για όποια προβλήματα έχουμε μέχρι τότε με το TAXIS. Δεν θα πάμε όπως το 2015 να καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε».

«Οι δόσεις θα είναι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ξεκινάνε από τον Ιούλιο», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε πως ο αριθμός των δόσεων δεν έχει κλείσει ακόμα και το συζητούν με τους θεσμούς.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τέλος του χρόνου».

Στην ερώτηση για το πόσες θα είναι οι δόσεις, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε πως αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πότε θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επιπλέον φόρο στη βενζίνη, πέραν του 24% στον ΦΠΑ, και της αύξησης του Ειδικού Φόρου Kατανάλωσης, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η πρόταση για τον φόρο αυτό έχει κατατεθεί, και εξετάζεται, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταβάλλει μεγάλα τέλη κυκλοφορίας, έτσι θα πληρώνει μέρος τους εφάπαξ, και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη μέσα από μια μικρή αύξηση.

Όπως διευκρίνισε, το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες.

«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» τόνισε ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το πόσο των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης» δήλωσε πάντως για το αφορολόγητο. «Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε» παραδέχθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες» σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Ποια άλλη πολιτική δύναμη έκανε συμφωνία και πήγε μετά σε εκλογές;» διερωτήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here