Αλεξιάδης: Θα αντικατασταθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με ισοδύναμο

0
12

Την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με άλλο φορολογικό ισοδύναμο, προανήγγειλε, μιλώντας στο Mega, ο Τρύφων Αλεξιάδης, μία μέρα μετά την παράταση μίας εβδομάδας που έδωσε το υπουργείο για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στον υψηλό ΦΠΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει σαφής πολιτική κατεύθυνση και στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.

Σε ερώτηση για την πρόταση του κ. Φίλη για εξεύρεση ισοδύναμων από ορισμένες φορολογικές υποθέσεις, είπε ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί ο φόρος με μία πρόβλεψη για υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα.

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα φτηνύνουν για τα μικρά και φθηνά αυτοκίνητα, δε θα αλλάξει κάτι για τα μεσαία και θα επιβαρυνθούν όσοι έχουν μεγάλα και ακριβά οχήματα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει το κατά πόσο αυτές οι αλλαγές θα επιβληθούν από φέτος.

«Να μη φοβάται τίποτα όποιος έχει αυτοκίνητο 1400 κυβικά», είπε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Τέλος, δήλωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το επίδομα πετρελαίου, εξηγώντας όμως, ότι τα φετινά κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά από τα περσινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here