Αλεξιάδης: Θα βάλουμε τέλος στη μεγάλη φοροδιαφυγή και στο λαθρεμπόριο

0
4

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστεί ή να εφησυχάσει η κυβέρνηση με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου ή διαφθοράς υπογράμμισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

O κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή τονίζοντας ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα. Όπως είπε περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν σήμερα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση φοροδιαφυγής μέσω μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών των λεγόμενων ΡΟS που προμήθευε ιδιωτική εταιρεία ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για κενά στη νομοθεσία.

«23 συλλήψεις για την υπόθεση, οι συνδεόμενοι επιχειρηματίες παρέκαμπταν την εφορία αλλά και τα capital control, ενώ οι εισπράξεις τους πήγαιναν απευθείας σε τράπεζες της Μάλτας, του Λουξεμβούργου και της Βουλγαρίας, ενώ οι απώλειες για το δημόσιο υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here