Η Χάρις ανέβασε τη Χαρούλα Αλεξίου στη θεατρική σκηνή…

Θυμάμαι μελωδίες και στίχους τραγουδιών της Χαρούλας Αλεξίου από την παιδική μου ηλικία – ούτε καν από την εφηβική. Πάντρευε πάντα τις εποχές με συναισθήματα, τη μελαγχολία με το κέφι, όλα τους με μια απροσδιόριστη δυναμική στο χρόνο…

Η Χαρούλα Αλεξίου άλλαζε συνεχώς ύφος, βαδίζοντας και πατώντας γερά στα πόδια της… Τραγουδώντας πάντα την Ελλάδα. Σκορπώντας γενναιόδωρα ενέργεια…

Φέτος, η Χάρις αποφάσισε να πάρει από το χέρι τη Χαρούλα, και από ένα χειρόγραφο της ζωής της να μας αφηγηθεί, θεατρικά και μουσικά, το ίδιο της το είναι.

Η διαδρομή της Αλεξίου από την παιδική της ηλικία στο σήμερα, δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα στη σκηνή. Ο χαρισματικός Γιώργος Νανούρης φώτισε την ίδια τη Χαρούλα, ατόφια, να διατρέχει τη ζωή της, πίσω και εμπρός από το πάλκο, απλά περπατώντας, είτε με μια κιθάρα στο χέρι. Και απαιτεί τεράστια τόλμη από την ίδια μα και από τον Γιώργο αυτό το εγχείρημα.

alexiou-nanouris

Το κατόρθωσαν. Το ταξίδι από το χθες στο σήμερα της Αλεξίου, το ταξίδι από το χθες στο σήμερα της Ελλάδας, από την “Οδό Αριστοτέλους” στη “Συναυλία” και από την “Πανσέληνο” στο “Κοίτα μια νύχτα” δεν έχει τελειωμό.

IMG_2804

Η Χάρις ανέβασε τη Χαρούλα Αλεξίου στη θεατρική σκηνή…

Μαζί τους μια χώρα ολόκληρη σιγοτραγουδά κι έτσι συγκινείται, ερωτεύεται, σμίγει, πληγώνεται, χωρίζει, νοσταλγεί, ελπίζει.

Μα πάντα καρδιοχτυπά δυνατά…

**Η Χάρις Αλεξίου από τις 19 Φεβρουαρίου και για 20 παραστάσεις στο “Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου” στον Κεραμεικό, με το «Χειρόγραφό» της σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*