Αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ με εφαρμογή ζωνών και ωρών σχεδιάζει το υπουργείο

0
9

 

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σχεδιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μελετάται η δυνατότητα εφαρμογής ζωνών στα εισιτήρια, π.χ. να συνυπολογίζεται στη τελική τιμή του η απόσταση που διανύει ο επιβάτης, καθώς και η ώρα που το χρησιμοποιεί (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ).

Ερωτηθείς για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και σε ιδιώτες και για να εκδοθούν τα νέα εισιτήρια υπάρχουν διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.
Σημείωσε πάντως πως «πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση στον τρόπο που τιμολογούνται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες».

«Πρώτα θα καλύψουμε τους άνεργους ώστε να μπορούν να έχουν ελεύθερη διακίνηση, είναι νόμος που ήδη έχει ψηφιστεί και αυτή τη στιγμή τρέχουμε για την εφαρμογή του και στη συνέχεια θα δούμε ποιες ζώνες θα επιβαρυνθούν περισσότερο και ποιες θα επωφεληθούν», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Καταλήγοντας, υπερθεμάτισε πως δεν είναι δυνατό, παραδείγματος χάριν στη ζώνη 17:00 με 19:30 που μετακινούνται οι εργαζόμενοι – δεν πηγαίνει κανείς βόλτα εκείνη την ώρα – να έχεις την ίδια τιμή εισιτηρίου με το μεσημέρι, το απόγευμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here