Αλλάζουν «πάροχο» για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

0
148

 

Στις 12.00 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για την κατάθεση 1.000 υπογραφών από τους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ενώ το σαββατοκύριακο αναμένεται η διασταύρωση από την επιτροπή Αλιβιζάτου των στοιχείων των υπογραφών υπέρ κάθε υποψηφίου και τη Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι η κυρία Φώφη Γεννηματά έχει ήδη καταθέσει υπογραφές νέων και σήμερα το πρωί οι συνεργάτες της κατέθεσαν ακόμη 12.500 υπογραφές, ενώ ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε 5.000 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του από την Ελλάδα και άλλες 300 από το εξωτερικό, αναδεικνύοντας το πρόβλημα του brain drain.

Το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη κατέθεσε συνολικά 1.700 υπογραφές από κάθε καποδιστριακό δήμο ενώ του Γιώργου Καμίνη εκπροσωπούνται απ’ όλες οι περιφέρειες της χώρας.

Τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών έχει καταθέσει ο Γιάννης Ραγκούσης αλλά και ο κ. Γιάννης Μανιάτης που με τη λίστα του θέλησε να δείξει τον ιδιαίτερο συμβολισμό των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με τη σειρά του κατέθεσε περίπου 2.300 υπογραφές και περισσότερες από 2.000 κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας.

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Αλιβιζάτου αναμένουν προσφορές από ανταγωνιστές της Vodafone καθώς από τις προφορικές επικοινωνίες που είχαν με στελέχη της Wind και της Cosmote περιγράφουν μια προσφορά της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ με ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο πάροχος είναι ένα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα οπότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή και επίσης θα τεθεί και το θέμα να χρησιμοποιηθούν και συστήματα που διαθέτουν πανεπιστήμια και επιμελητήρια και τα οποία μπορούν να καλύψουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Αυτό που φέρεται να ενόχλησε τα στελέχη της επιτροπής Αλιβιζάτου είναι το ύψος της προσφοράς που έλαβαν, που φθάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ.

οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα τονίζουν ότι τα διαδικαστικά δεν αφορούν τους πολίτες ενώ προέχει η στρατηγική επιλογή για τον νέο φορέα και η σύγκριση των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων.

Ωστόσο διαφοροποιούνται στο θέμα του χρόνου, καθώς Καμίνης και Ανδρουλάκης δείχνουν να μη διαφωνούν στην παράταση της διαδικασίας, ενώ από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά επισημαίνεται πως «η εκλογή δε μπορεί να γίνει σήριαλ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here