Αμερικανός γιατρός είναι ο δολοφόνος του Σεσίλ του αγαπημένου λιονταριού της Ζιμπάμπουε

0
16
This handout picture taken on October 21, 2012 and released on July 28, 2015 by the Zimbabwe National Parks agency shows a much-loved Zimbabwean lion called "Cecil" which was allegedly killed by an American tourist on a hunt using a bow and arrow, the Zimbabwe Conservation Task Force charity accused on July 15, 2015, adding that the animal had taken 40 hours to die. The lion, which was a popular attraction among visitors to the Hwange National Park, was tempted outside the park using bait and then shot earlier this month. AFP PHOTO / ZIMBABWE NATIONAL PARKS ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ZIMBABWE NATIONAL PARKS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS==

 

Ο Σεσίλ το λιοντάρι, το πιο διάσημο πλάσμα της Ζιμπάμπουε, έπεσε θύμα ενός Αμερικανού κυνηγού, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για θανάτωση άγριων ζώων, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ο Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, πιστεύεται ότι πλήρωσε 35.000 λίρες για να χτυπήσει και να σκοτώσει το πιο αγαπητό λιοντάρι, με το τόξο και τα βέλη του. Δύο ανεξάρτητες πηγές επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα την ταυτότητα του άντρα, που άλλωστε είναι γνωστός για την λατρεία του στο αποτρόπαιο «χόμπι».

Η δολοφονία και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο του 13χρονου λιονταριού προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, το ζώο παρασύρθηκε έξω από τα όρια του εθνικού πάρκου, όπου ζούσε προστατευμένο, ώστε να δολοφονηθεί. «Ποτέ δεν ενοχλούσε κανέναν, ήταν από τα πιο όμορφα ζώα του πάρκου», λένε οι υπεύθυνοι.

Έξαλλοι οι χρήστες στα σόσιαλ μίντια έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του οδοντιάτρου και ζητούν την τιμωρία του για την αποτρόπαια πράξη του. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που του εύχονται να καταλάβει τι θα πει «καλό κυνήγι».

Ενδεικτικά κάποιες αναρτήσεις στο Τwitter:

https://twitter.com/EdgarMuriany/status/626078103060774912

https://twitter.com/peggymorganmma/status/626045461812670465

Ένας εκπρόσωπος του οδοντιάτρου έκανε την εξής δήλωση: «Όσο μπορώ να καταλάβω, ο Γουόλτερ πιστεύει ότι μπορεί να χτύπησε το λιοντάρι που ονομαζόταν Σεσίλ».

Ο ίδιος ο Πάλμερ μίλησε σε τοπική εφημερίδα του Κολοράντο, λέγοντας πως οι αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί του ακόμα και πως δεν γνώριζε ότι το λιοντάρι ήταν «τοπικός ήρωας».

«Στις αρχές Ιουλίου ήμουν στην Ζιμπάμπουε για ένα ταξίδι με σκοπό το κυνήγι με τόξο. Προσέλαβα πολλούς επαγγελματίες οδηγούς, που όλοι είχαν τις κατάλληλες άδειες. Εξ’ όσων εγώ γνώριζα, τα πάντα σχετικά με το ταξίδι ήταν νόμιμα», λέει ο ίδιος.

«Δεν είχα ιδέα ότι το λιοντάρι που σκότωσα ήταν δημοφιλές και αγαπητό στους ντόπιους.
Βασίστηκα στους οδηγούς μου, πως όλα ήταν νόμιμα. Και πάλι, μετανιώνω βαθιά που η αγάπη μου για ένα χόμπι που εξασκώ νόμιμα και βάσει όλων των προδιαγραφών, είχε ως αποτέλεσμα να πάρω τη ζωή αυτού του λιονταριού», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here