Άμεση σύγκληση της Βουλής ζητεί ο Τσίπρας από την Κωνσταντοπούλου

0
4

 

Επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, η συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με την κρισιμότητα της κατάστασης να επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

«Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, εξηγεί ότι η πρόθεσή του, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα Τρίτη το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους βουλευτές.

«Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here