Αμετανόητος Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας

0
5
Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan gestures as he gives a speech during a meeting at his ruling Justice and Development Party (AKP) party headquarters in Ankara, on August 20, 2013. Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan accused Israel on August 20 of being behind the military-backed ouster of Egypt's Islamist president Mohamed Morsi last month. AFP PHOTO / ADEM ALTAN (Photo credit should read ADEM ALTAN/AFP/Getty Images)

 

Η Τουρκία δεν προτίθεται να σταματήσει να βομβαρδίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG ανταποδίδοντας τα πυρά που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να υποστηρίζουν την Τουρκία ή τους Κούρδους αντάρτες.

Η ταχεία προώθηση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ μαχητών των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή για να καταλάβουν εδάφη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έχει εξοργίσει την Άγκυρα, που χαρακτηρίζει τους εξεγερμένους τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία βομβαρδίζει εδώ και μέρες θέσεις των YPG.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως το να παραβλέπει κανείς τη σύνδεση των Κούρδων της Συρίας με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ((PKK) είναι μια «εχθρική πράξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here