Αμφιβολίες Σόιμπλε για το πρόγραμμα διάσωσης: Δεν είμαι ακόμα τόσο σίγουρος

0
13

 

«Δεν είμαι ακόμα τόσο σίγουρος ότι θα λειτουργήσει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας» είπε σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν είναι και τόσο απαισιόδοξος».

Στο περιθώριο συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς δε θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι και πρόσθεσε ότι περιμένει συμφωνία Αθήνας-δανειστών για να εκταμιευτούν περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg επανήλθε σε παλαιότερη θέση του ότι «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», επανέλαβε, όπως σημειώνει το Bloomberg.Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε είναι για πρώτη φορά αισιόδοξος για την Ελλάδα, με τις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και θεσμών να δημιουργούν ελπίδες για την σύναψη της απαιτούμενης αναθεώρησης.  Παράλληλα, ανέφερε πως οι Ελληνες θα αποκτήσουν τώρα μια εμπειρία για το πως είναι η σύγχρονη διοίκηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here