Αμφιλεγόμενη φωτογράφηση μόδας στο φράχτη της Ουγγαρίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
28

 

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Ουγγαρία η επιλογή του φωτογράφου Norbert Baksa να φωτογραφίσει μοντέλα που παριστάνουν μετανάστριες και μάλιστα μπροστά στον φράχτη, στα σύνορα με τη Σερβία.

Το μοντέλο απεικονίζεται φορώντας σπορ ρούχα και ψηλοτάκουνα να ποζάρει μπροστά στα συρματοπλέγματα και σε άλλες να την τραβάει κάποιος αστυνομικός.

Σε κάποια άλλη φωτογραφία, η μετανάστρια – μοντέλο τραβαάει selfie στα συρματοπλέγματα με ένα κινητό σε θήκη Chanel!

Από την πλευρά του ο φωτογράφος δήλωσε:

«Συνήθως αρνούμαι να ασχοληθώ με πολιτικά ζητήματα αλλά η δεδομένη κατάσταση επιδρά στην καθημερινότητα σχεδόν ολόκληρης της Ουγγαρίας. Όσον αφορά τις αντιδράσεις ήλπιζα ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και θα καταλάβουν ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουν καθημερινά είναι μεροληπτικές. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν σαφή θέση (υπέρ ή κατά) ενώ έχουμε πλημμυρίσει με αντιφατικές πληροφορίες μέσω των ΜΜΕ, έτσι ώστε κανείς να μην έχει εκτεταμένη γνώση για την κατάσταση στο σύνολό της. Αυτό ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε: βλέπεις μια γυναίκα που υποφέρει, η οποία είναι όμορφη και παρά την κατάστασή της, έχει μερικά κομμάτια υψηλής ποιότητας όπως ρούχα και ένα smartphone».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here