Εμφύλιος Σαμαρά -Μειμαράκη στη ΝΔ

0
5

Έξαλλος είναι ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και οι εξελίξεις στη ΝΔ μπορεί να γίνουν απρόβλεπτες στην περίπτωση που αναδειχθεί αρχηγός ο νυν υπηρεσιακός πρόεδρος.

Όπως μου έλεγε στέλεχος πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, έχει πλέον πειστεί ότι ο  άνθρωπος που ίδιος επέλεξε και επέβαλε ως διάδοχό του, επιχειρεί να τον πλήξει προσωπικά και να «αποσαμαροποιήσει» το κόμμα. «Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η προσπάθειά του να τον εμπλέξει με την εταιρεία που ευθύνεται για τι φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών», διερωτάτο.

Στην ερώτηση «γιατί να το κάνει αυτό, αφού ο Σαμαράς τον τίμησε με το αξίωμα του προέδρου της Βουλής και τον έχρισε πρόεδρο της ΝΔ εν μια νυκτί;» απάντησε ότι «είναι αχάριστος και είχε δείξει τις προθέσεις του πριν από τις εκλογές, όταν αρνήθηκε να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά».

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η ΝΔ βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι πίσω από τον Βαγγέλη Μειμαράκη βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής και, συνεπώς, ότι ξεκινά πόλεμος των δυο πρώην πρωθυπουργών. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν προκύπτει από τις δικές μου πληροφορίες. Ο κίνδυνος που υπάρχει για τη ΝΔ είναι να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση Σαμαρά -Μειμαράκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here