Θεοδωράκης: Αν δε μπορεί ο Τσίπρας, να βρούμε 10 υπουργούς και να προχωρήσουμε

0
9

Κατηγορηματικά αντίθετος σε νέες εκλογές και έτοιμος να συμπράξει σε νέα κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» χαρακτηρίζει καταστροφικές για την οικονομία τυχόν νέες εκλογές και, για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλεί τον πρωθυπουργό να πάει στη Βουλή και να ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα -αν, πράγματι, δεν μπορεί- ώστε να αναζητηθούν 10 υπουργοί που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

«Εάν ο κ. Τσίπρας δε μπορεί, να έρθει στη Βουλή, να τα βάλουμε κάτω ένα ένα τα θέματα και να βρούμε λύσεις. Να συμφωνήσουμε στις 10 προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος και να αναζητήσουμε τους 10 υπουργούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν σκέφτεται να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ σε ένα νέο κεντρώο κόμμα εμφανίστηκε θετικός, υπό την προυπόθεση πως θα πεισθεί για τις προθέσεις της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα μπορούσε να διεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία αυτού του σχήματος από τον λαό.

«Έχω υπάρξει στη ζωή μου πολύ τολμηρός για να με φοβίσει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση. Όλα στην ώρα τους. Η δημιουργία ενός νέου μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού κινήματος όμως είναι υπόθεση των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα «ανοίγματα» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς το Ποτάμι, απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία δε θα γίνει μεταρρυθμιστικό κόμμα δια της μεταγραφής ή δια της αντιγραφής. Θα πρέπει να προσπαθήσει μόνη της. Προς το παρόν παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα», ενώ στη συνέχεια είπε: «Περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Μητσοτάκη. Χωρίς να υποτιμώ το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα θα έλεγα ότι τα ωραία λόγια δεν αρκούν»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here