«Αν χρειαστεί, ας χρεοκοπήσουμε -Μετά θα μας δώσουν καλύτερη συμφωνία»

2
4

Τι αλήθεια έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας και το στενό επιτελείο του, αφήνοντας το χρόνο να τρέχει χωρίς να αποδέχεται τις απαιτήσεις των δανειστών;

Ρώτησα στέλεχος που βρίσκεται πολύ κοντά του και μεταφέρω τα λόγια του.
«Οδηγήσαμε τα πράγματα εκεί που θέλαμε. Η Ευρώπη ολόκληρη θα αποφασίσει στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο -στη Σύνοδο Κορυφής- τι ακριβώς θέλει. Αν στοχεύει σε έντιμη και βιώσιμη συμφωνία και όχι σε ταπείνωση των Ελλήνων, θα τα βρούμε».

— Σε ποια βάση «θα τα βρούμε;» ρώτησα.

«Για την κυβέρνηση είναι εκ των ων ουκ άνευ η προστασία των συνταξιούχων και η διασφάλιση ότι θα ρυθμιστεί οριστικά το δημόσιο χρέος», απάντησε.

Επανήλθα: Θα αποδεχόμασταν περικοπές μόνο στις υψηλές επικουρικές και μετάθεση στο μέλλον των άλλων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό, με τσυτόχρονη δήλωση για διευθέτηση του χρέους;

Εξαρτάται από τη δεσμευτικότητα της δήλωσης, μου απάντησε.

 «Και αν τα σπάσουμε, τι θα γίνει;» ξαναρώτησα.

 «Υπάρχει η τακτική Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη», σημείωσε.

Και εκεί άκουσα το πλέον σημαντικό. «Αν δεν καταλήξουμε πουθενά, δε θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, και ας οδηγηθεί η χώρα σε στάση πληρωμών την 1η Ιουλίου. Μπορεί να το αντέξει η Ευρώπη και η Ευρωζώνη; Εμείς πιστεύουμε ότι μετά από λίγες μέρες θα μας προσφέρουν οι ίδιοι μια καλύτερη συμφωνία, την οποία θα μπορούμε να αποδεχθούμε. Στάση πληρωμών δε σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, έξοδο από την Ευρωζώνη».

Τα μεταφέρω χωρίς σχόλια…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι ψεύτες και άθλιοι. Έχουν οδηγήσει τη χώρα για πέντε μήνες στην παράλυση, έχουν καταντήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας κουρέλι στο εξωτερικό, εκβιάζουν τις υπερδυνάμεις Αμερική και Ευρώπη παίζοντας με τον Πούτιν και αν αύριο μας οδηγήσουν σε εκλογές θα μας πούνε πως πρέπει να τους ψηφίσουμε γιατί αγωνίστηκαν για την εθνική αξιοπρέπεια αλλά η χώρα θα είναι κατεστραμμένη και το μέλλον της υπονομευμένο από τους ίδιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here