Αναβολόσημο έως 50 ευρώ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

0
7

 

Αλλαγές στα παράβολα, στα τέλη και στα δικαστικά έξοδα όλων των δικαστηρίων και όλων των βαθμών προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανάρτησε προς διαβούλευση.

Προβλέπεται παράβολο από 20 έως 50 ευρώ για κάθε αίτημα αναβολής, ανάλογα με το βαθμό του δικαστηρίου. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις αποχής των δικηγόρων. Επίσης αυξάνονται τα παράβολα αναίρεσης επί αποφάσεων Πολυμελούς Πρωτοδικείου και Εφετείου, καθώς και των παραβόλων αναψηλάφησης σε αποφάσεις Εφετείου και Αρείου Πάγου.

Αυξάνεται το ύψος των χαρτοσήμων που επικολλούνται σε παραστάσεις, ένδικα βοηθήματα ή μέσα και άλλες αιτήσεις ενώπιον δικαστικών αρχών. Το παράβολο για την κατάθεση μήνυσης μειώνεται από τα 100 ευρώ στα 50 και 70 ευρώ κατά περίπτωση.

Επίσης, καταργείται το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές και μειώνεται κατά 50% το δικαστικό ένσημο (από 8 ο/οο σε 4 ο/οο) στις καταψηφιστικές αγωγές που αφορούν εργατικές διαφορές.

Ακόμη, μειώνεται στο ύψος των παραβόλων για την άσκηση έφεσης κατά αποφάσεων Ειρηνοδικείων, Μονομελών Πρωτοδικείων και Πολυμελών Πρωτοδικείων. Επίσης μειώνεται από το 50% στο 20% το ποσό που προκαταβάλλεται μέχρι την αρχική δικάσιμο έφεσης στις χρηματικού αντικειμένου φορολογικές και τελωνειακές διαφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here