Αναδρομική αύξηση στον μισθό της Μέρκελ – Επιπλέον 830€ για την καγκελάριο

0
5

 

Το 2012 τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν παραιτηθεί από την αύξηση του μισθού τους, ενώ τώρα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει να την παραχωρήσει σε δύο φάσεις.

Οπότε η καγκελάριος και η κυβέρνησή της έχουν… λαμβάνειν! Σύμφωνα με το σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο μισθός τους θα αυξηθεί αναδρομικά από τον Μάρτιο κατά 2,2% και κατά 2,35% τον Φεβρουάριο του 2017.

Στην αυρινή συνεδρίασή της η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επικυρώσει αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Berlinr Kurier.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αυξάνεται ο μισθός της καγκελαρίου σε δύο φάσεις, κατά 830 ευρώ συνολικά και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ τον μήνα. Επίσης, οι υπουργοί (παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στον δημόσιο τομέα) θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω.

Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία, κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το Κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here